YTONG SISTEM GRADNJE

 

Ytong sistem gradnje detaljno je osmišljen. Velike dimenzije blokova, kao i zidanje malterom u tankom sloju (lepkom) omogućavaju vrlo brzu gradnju. Premošćavanje prozorskih i otvora za vrata, upotrebom Ytong „U“ elemenata, izvodi se bez dodatne oplate, pa se rok za izgradnju objekta znatno skraćuje.


UKRATKO O PROIZVODIMA

YTONG TERMOBLOK PLUS ZA SPOLJNI ZID

Znate li da je Ytong Termoblok Plus 30 jedini građevinski materijal na tržištu koji u samo jednom sloju od samo 30 cm bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti. Ytong Termoblok Plus upotrebljava se za gradnju spoljnih nosećih ili ispunskih zidova.

YTONG PREGRADNI BLOK

Ytong pregradni blok upotrebljava se za zidanje unutrašnjih pregradnih zidova. Zbog male težine, brze i čiste gradnje i lake obradivosti, nezamenjivi su kod novogradnje, kao i kod adaptacija i nadogradnje postojećih stambenih i drugih objekata.


YTONG BELA TAVANICA I BELI KROV

Ytong Bela tavanica i Beli krov, je polumontažni sistem za izradu međuspratnih i krovnih (ravnih i kosih) nosećih konstrukcija, koji dopunjuju paletu Ytong proizvoda u sistemu gradnje neophodnih u novogradnji i renoviranju, obnovi, nadogradnji, modernizaciji.


YTONG „U“ ELEMENTI ZA NADPROZORNIKE I NADVRATNIKE

Ytong „U“ elementi upotrebljavaju se za izradu AB nadvratnika, nadprozornika, horizontalnih serklaža i nadvojnih greda. Oni su ujedno dvostrana i trostrana oplata, kao i toplotna zaštita.YTONG „L“ ELEMENTI ZA HORIZONTALNI SERKLAŽ

„L“ elementi se koriste za izradu jednostrane oplate ivice međuspratne konstrukcije ili AB horizontalnih i kosih serklaža.YTONG PROTIVPOTRESNI BLOK ZA IZRADU VERTIKALNIH SERKLAŽA

Ytong PB elementi se koriste za izradu vertikalnih protivpotresnih AB serklaža na uglovima spoljnih zidova, kod spojeva spoljnih zidova sa unutrašnjim nosećim i veznim zidovima, kao i kod zidova velikih dužina (l > 5,0 m), a koji su bez poprečnih nosećih zidova. Ovi elementi omogućavaju izradu vertikalnog serklaža bez spoljne oplate.