KADA GRADITE ODABERITE NAJBOLJE! 

U periodu planiranja i gradnje ugodnog doma koji će trajati generacijama, moguće je izraziti kreativnost i odabrati standard gradnje sa minimalnom potrošnjom energije za grijanje ili hlađenje vaše Ytong kuće.

 

Ytong kuće grade se prema standardima energetski efikasne, niskoenergetske ili pasivne gradnje.

 

Prednosti Ytong kuća

 

  • Savremeni građevinski materijal sa vrhunskom termoizolacijom
  • Niži troškovi grijanja i hlađenja
  • Brza, efikasna i štedljiva gradnja
  • Ugodna mikroklima unutar kuće, koja vaš život čini zdravijim
  • Ytong stručni tim koji će biti vaš partner u osmišljavanju i izgradnji vašeg doma kroz sve faze
  • Unaprijed poznata cijena izgradnje kuće – ako se opredelite za sistem „ključ u ruke“ unaprijed znate konačnu cijenu vaše kuće

 

Odabir građevinskog materijala direktno utiče na kvalitet Vašeg stanovanja i iznos potrošenog novca. Ytong Vam pruža optimalno rješenje za Vašu gradnju.

 

Ytong nudi kompletan sistem gradnje orijentisan prema potrebama krajnjih kupaca. Od nabavke sirovina, sve do gotovog proizvoda i stroge kontrole kvaliteta, osiguravamo najviši standard. Visokokvalitetan Ytong materijal za gradnju garantuje svakom investitoru vrijedne i trajne građevine uz maksimalnu uštedu vremena i novca.

 

Gradnja Ytong sistemom gradnje, podrazumijeva upotrebu svih Ytong blokova i elemenata, čime se postiže idealna zaptivenost objekta i u potpunosti sprečava pojava termo-mostova, koji dovode do velikog gubitka energije. Stoga je najbolje za gradnju od temelja do krova, upotrijebiti jedinstven Ytong sistem, umjesto kombinacije različitih materijala za zidanje.

 

Zbog značajnih ušteda u troškovima grijanja i hlađenja za vrijeme eksploatacije objekta, Ytong kuća je dugoročno isplativija od bilo koje druge kuće građene klasičnim sistemima (opekom, drvetom)!